Maja Fredin

Maja Fredin är textilkonstnär senast utbildad vid Konstfack där hon tog sin masterexamen våren 2022. Hon skapar idébaserade som rymmer såväl skulptur, kostym, foto, video som ljud – ett slags scenografier med performativa inslag. Genom konstnärskapet bearbetar hon ämnen såsom mänskliga relationer, kopplingen mellan konsumism och sexualitet samt hennes dysfunktionella förhållande till mat. I augusti 2023 erhöll Fredin, Maria Bonnier Dahlins stipendium för unga konstnärer.
Maja Fredin

Maja FredinFoto: Maja Fredin

Broiler

Som avslutning på sin tid som Artist-in-Office på Konsthantverkscentrum, öppnar Fredin upp sin tillfälliga ateljé för en inblick i hennes arbete. Under sin residensvistelse har Fredin påbörjat ett nytt projekt med arbetstiteln "Broiler", ett undersökande projekt om kroppen som slutprodukt i ett samhälle där välfärden luckrats upp och bytts ut mot en vinstdrivande domedagsmaskin. En plats där egot står i centrum, där förbättring likställs med tillväxt och tillväxt jämställs med framgång. Att investera i sig själv, öka i massa, svälla och pulsera tyder på välstånd och livskvalitet. Med cykeln "muskler blir till kött - kött blir till muskler" återföds vi som våra egna gudar med mottot: "Min kropp är mitt tempel Jag blir vad jag äter Jag är en Broiler"

Medverkande

Maja Fredin

Utställning

Konsthantverkscentrum, Bellmansgatan 5, Stockholm

Se karta

Vernissage

Torsdag 5 Oktober 10.00-12.00

Öppet

  • Torsdag 5 Oktober 12.00-17.00
  • Fredag 6 Oktober 12.00-17.00
  • Lördag 7 Oktober 12.00-17.00
  • Söndag 8 Oktober 12.00-17.00

Medverkande

Maja Fredin

Länkar

Broiler - Performativ monolog

Välkommen till et performativ monolog av och med textilkonstnären Maja Fredin. Som avslutning på sin tid som Artist-in-Office, öppnar hon upp den tillfälliga ateljén för en inblick i hennes arbete. Under residensvistelsen på Konsthantverkscentrum har Fredin påbörjat ett nytt projekt med arbetstiteln "Broiler", ett undersökande projekt om kroppen som slutprodukt i ett samhälle där välfärden luckrats upp och bytts ut mot en vinstdrivande domedagsmaskin. En plats där egot står i centrum, där förbättring likställs med tillväxt och tillväxt jämställs med framgång. Att investera i sig själv, öka i massa, svälla och pulsera tyder på välstånd och livskvalitet. Med cykeln "muskler blir till kött - kött blir till muskler" återföds vi som våra egna gudar med mottot: "Min kropp är mitt tempel Jag blir vad jag äter Jag är en Broiler"

Medverkande

Maja Fredin

Performance

Konsthantverkscentrum, Bellmansgatan 5, Stockholm

Se karta

Vernissage

Torsdag 5 Oktober 11.00-11.20

Öppet

  • Lördag 7 Oktober 13.00-13.20

Medverkande

Maja Fredin

Länkar