Smält + Stockholms Kvinnohistoriska

Lisa, Malin och Helena är utbildade samtidigt på Konstfack och deltog 2020 i Stockholm Craft Week med en utställning på tema ”Glas och Glass”. I år har de bjudit in konstnärer till utställningen "Homage" där varje aktör bidrar med en konstnärlig hyllning till en kvinna ur historien. Utöver utställningen arrangerar utställningsgruppen ett så kallat "Historical Dinnerparty" i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska museum.
Smält + Stockholms Kvinnohistoriska

Lisa Hartwig Ericson, Malin Pierre, Helena Malm, Linda Nurk, Fanny OllasFoto: Lisa Hartwig Ericson

The Historical Dinnerparty

"The Historical Dinnerparty" är en middag, en aktion, en aktivistisk historieafton och ett sätt att lyfta och berätta om historiska kvinnors verk och liv. Den äger rum i samband med utställningen "Homage" på Stockholms Kvinnohistoriska museum. Utställarna vill belysa hur historien påverkar och formar det samtida konsthantverket. Hur dagens konstnärskap, både de egna och andras, står på axlarna på de kvinnor som brutit ny mark, tagit sig an nya material, experimenterat eller röjt undan hinder för att möjliggöra det vi ser idag. Ett antal konstnärer och konsthantverkare är inbjudna för att dela med sig av berättelser. Middagen är stängd för allmänheten men berättelserna kommer dokumenteras och spridas i andra former.

Medverkande

Lisa Hartwig Ericson Malin Pierre Helena Malm Linda Nurk

Annat

Den Fantastiska Platsen, Hornsgatan 124, Stockholm

Se karta

Öppet

  • Onsdag 4 Oktober 18.00-22.00

Föranmälan krävs

Endast personlig inbjudan.

Medverkande

Lisa Hartwig Ericson Malin Pierre Helena Malm Linda Nurk

Homage

Utställningen "Homage" är en hyllning och konstnärlig tolkning av fem historiska kvinnor som inspirerat, infiltrerat, stimulerat eller entusiasmerat utställarna. I samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska museum vill de belysa hur historien påverkar och formar det samtida konsthantverket. Hur dagens konstnärskap, både deras egna och andras, står på axlarna på kvinnor som brutit ny mark, tagit sig an nya material, experimenterat eller röjt undan hinder för att möjliggöra det vi ser idag. Välkomna att ta del av fem unika hyllningsverk och individuella tolkningar i både keramik, glas, installation, video och performance. I samband med utställningen kommer vi även bjuda in till ett ”Historical Dinnerparty” där varje middagsgäst delar en berättelse om en historisk kvinna haft betydelse för dem (mer info i separat programpunkt).

Medverkande

Linda Nurk Fanny Ollas Malin Pierre Helena Malm Lisa Hartwig Ericson

Utställning

Den fantastiska Platsen, Hornsgatan 124, Stockholm

Se karta

Vernissage

Torsdag 5 Oktober 17.00-20.00

Öppet

  • Fredag 6 Oktober 12.00-17.00
  • Lördag 7 Oktober 12.00-17.00
  • Söndag 8 Oktober 12.00-17.00

Medverkande

Linda Nurk Fanny Ollas Malin Pierre Helena Malm Lisa Hartwig Ericson

Länkar