Handarbetets Vänner

Handarbetets Vänner är ett centrum för avancerad textilt hantverk och design grundat 1874. I den unika ateljén tillverkas storskalig textil konst till olika platser – från Sveriges riksdag till FN:s högkvarter. Vid Handarbetets Vänners skola utbildas morgondagens textilhantverkare. Handarbetets Vänner driver även ett textilgalleri där verk av etablerade textilkonstnärer såväl som rising stars visas.
Handarbetets Vänner

Ann Bonander LooftFoto: Ann Bonander Looft

Varje Maska en Bokstav

Ann Bonander Loofts stickade alster spänner mellan textilhantverk, mode och konst och har setts i såväl filmer som på scen. Bonander Looft har arbetat som kostymör och scenograf i över 30 år. Sedan femton år har hon även en egen ateljé där hennes unika stickade verk växer fram. Utställningen "Varje Maska en Bokstav" är en fortsättning på ”Stickerskan” en utställning som visades på Galleri Glas under våren och sommaren 2023.

Medverkande

Ann Bonander Looft

Utställning

Djurgårdsslätten 82-84, Stockholm

Se karta

Öppet

  • Torsdag 5 Oktober 12.00-18.00
  • Fredag 6 Oktober 12.00-16.00
  • Lördag 7 Oktober 12.00-16.00

Medverkande

Ann Bonander Looft

Länkar

Kreativ stickning

Sticka intuitivt och gör dig fri från mönster och beskrivningar. I samband med Ann Bonander Loofts soloutställning ”Varje Maska en Bokstav” på Handarbetets Vänner Galleri, har du möjlighet att anmäla dig till hennes kreativa sticknings-workshop. Hon kommer berätta om hur tillskärning i stickat material går till och delar med sig av sina egna tips och erfarenheter. Du kommer bland annat att få skapa en puffärm. Ta med dina favoritstickor, garn och gärna inspirationsbilder. Visst material kommer finnas till försäljning.

Medverkande

Ann Bonander Looft

Workshop • Demo

Djurgårdsslätten 82-84, Stockholm

Se karta

Vernissage

Lördag 7 Oktober 10.00-16.00

Öppet

  • Söndag 8 Oktober 10.00-16.00

Begränsat antal platser

12

Föranmälan krävs

Kostnad

1650 kr. per person

Köp biljett

Se mer information och boka din biljett till helg-workshopen via Boka.se

Medverkande

Ann Bonander Looft

Länkar