Åsa Lockner

Åsa Lockner är konsthantverkare med utbildning från Konstfack. Hon har även arbetat som curator, verksamhetsledare och projektledare inom fältet. I sitt konstnärskap söker sig Åsa till en balanserad disharmoni som hittills resulterat i smyckekonst. Men något är på väg att förändras – verken utökas successivt med en tydlig uppåtgående skalförskjutning.
Åsa Lockner

Foto: David Taylor

Thinking out Loud

Tiden att ställa de obekväma frågorna är inne. Alla måste växla upp. Och i samma andetag inse att landskapet för hur livet som vi känner det förändras på flera plan. Man har ju hört under lång tid att vår uppmärksamhet är den största handelsvaran på sociala medier. Kanske kan vi tro att fördjupandet i egna tankar och idéer kommer att vara ännu mer exklusivt i framtiden. Var står konsthantverket i det? Åsa Lockner är utbildad på Konstfack och är verksam som utövande konstnär och konsthantverkare. Hon har även haft uppdrag som kurator, verksamhetsledare och projektledare inom fältet konsthantverk. I sitt konstnärskap har Åsa successivt sökt sig till en balanserad disharmoni. Fram till idag har resultatet hamnat inom smyckekonst men utökas nu successivt med en tydlig skalförskjutning.

Medverkande

Åsa Lockner

Utställning

VERK, Folkungagatan 146, Stockholm

Se karta

Öppet

  • Torsdag 5 Oktober 12.00-17.00
  • Fredag 6 Oktober 12.00-17.00
  • Lördag 7 Oktober 12.00-15.00

Medverkande

Åsa Lockner

Länkar

Konsthantverk, Förändring och Resiliens

I samband med Åsa Lockners utställning på Verk anordnas även ett publikt samtal där hon själv deltar tillsammans keramikern Mårten Medbo och formgivaren Finn Ahlgren. Samtalet modereras av Susanne Helgeson, författare och journalist. "Att leva i en brytningstid är att utsättas för ett konstant ifrågasättande av värdet i görandet utifrån samtidens ibland förhastade slutsatser. Det är hög tid att fånga vår gemensamma förmåga att se utmaningarna och hämta driv ur det faktum att förändring är oundvikligt. Välkommen till ett samtal om resiliens, ett systems förmåga att hantera förändringar och fortsätta utvecklas, och framför allt om hur vi med kollektivets kraft ska skapa förutsättningar för att styra utvecklingen."

Medverkande

Åsa Lockner Susanne Helgeson Mårten Medbo Finn Ahlgren

Artist Talk • Samtal

Verk, Folkungagatan 146, Stockholm

Se karta

Öppet

  • Fredag 6 Oktober 17.00-19.00

Medverkande

Åsa Lockner Susanne Helgeson Mårten Medbo Finn Ahlgren

Länkar