Kulturhuset Stadsteatern

Med omkring 3 miljoner besökare om året är Kulturhuset Stadsteatern en av Sveriges mest välbesökta kulturinstitutioner. Här hittar du en mängd olika saker att se, höra, äta, göra och uppleva. Från teater, utställningar och konserter till debatter och massor av kultur och aktiviteter för barn och unga. Med en mångfald av röster och perspektiv, och med yttrandefrihet och konstnärlig frihet som grund.
Kulturhuset Stadsteatern

Kulturhuset StadsteaternFoto: Kulturhuset Stadsteatern

Råsnickra – en utställning om bruksslöjd

Alla borde kunna snickra. Precis som att alla borde kunna skriva. Alla behöver inte vara bra på det och det behöver inte bli snyggt, men att kunna foga ihop några träbitar till något som liknar och fungerar som en möbel borde vara grundläggande kunskap. 

Utställningen är en uppvisning av hur tillgängligt och praktiskt träslöjd kan vara. Som besökare kan du se deltagare snickra mindre möbler under en kurs i Råsnickeri. Finn kommer att finnas tillgänglig att prata med om en parallell syn på slöjd och hantverk och fint och fult.

Medverkande

Finn Ahlgren

Utställning

Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg, Stockholm

Se karta

Öppet

  • Onsdag 2 oktober 17.30-20.30

Begränsat antal platser

7

Föranmälan krävs

Kostnad

300 kr. per person

Köp biljett

Obs, biljett behövs!

Medverkande

Finn Ahlgren

Länkar

Stickbio: Vi är fortfarande här/Mii leat ain dás

Salongen kommer ha dämpad belysning under filmen och varje biofåtölj har ett uppfällbart bord där du kan ställa dina saker och fika. Välkommen med din stickning, virkning, knyppling, makramé eller valfritt hantverk.
Ps. Om du råkat glömma din stickning har vi material att låna!

Om filmen Vi är fortfarande här/Mii leat ain dás
Långt i norr, i den lilla byn Máze, står ett öde hus med en märklig historia. Hit kom sju unga samiska konstnärer i slutet av 70-talet. De hade en dröm om att skapa tillsammans. De packade sin röda buss med bilder och åkte runt för att ge konsten till sitt folk. När utbyggnaden av Alta-älven hotade att dränka byn blev de en del av motståndet. Konstnärerna i Máze-gruppen hade vuxit upp i ett samhälle som försökte ta ifrån dem familj, språk och kultur. Nu är det dags att skriva om historien.

Medverkande

Mii leat ain dás (filmens titel)

Annat

Klarabiografen, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg, Stockholm

Se karta

Öppet

  • Fredag 4 oktober 14.00-15.30

Begränsat antal platser

78

Kostnad

135 kr. per person

Köp biljett

Ta med ditt hantverk in i biosalongen!

Medverkande

Mii leat ain dás (filmens titel)

Länkar

AW-workshop: Skräpkonst

Värdefullt eller värdelöst? Vilka material blir framtidens nya råmaterial? Välkommen till en inspirerande prova på-workshop med konstnären Johanna Törnqvist som inleder med att visa och berätta om sitt konstnärskap. Material ingår i avgiften och du kan köpa dryck och snacks i Teaterbaren.

Johanna Törnqvist arbetar med material som saknar värde och vänder ut och in på frågan om hur vi värderar vår tids material. Hur ser vi på våra tillgångar och resurser? Vilka material blir framtidens nya råmaterial? Och var finns värdet, i materialet eller i handens arbete? Med nål och tråd förädlar hon skräp och skapar utsmyckningar för både rum och kropp. Genom att använda bland annat förbrukade medicinförpackningar sätter hon fingret på inte bara hur vi värderar vår tids material utan också hur vi värderar vår tids människa.

 

Medverkande

Johanna Törnqvist

Workshop • Demo

Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg, Stockholm

Se karta

Öppet

  • Fredag 4 oktober 17.00-19.30

Begränsat antal platser

25

Föranmälan krävs

Kostnad

100 kr. per person

Köp biljett

Medverkande

Johanna Törnqvist

Länkar